Geen beter moment om te investeren in Turkije

De banden met Turkije moeten worden aangehaald en daarom reisde premier Rutte af naar Turkije met een rits Nederlandse bedrijven. BNR’s Jelle Maasbach onderzocht waar in Turkije de kansen liggen voor Nederlandse bedrijven: ‘Met onze Hollandse nuchterheid kijken we nog te vaak de kat uit de boom’. Aan de handelsmissie namen onder anderen VNO-NCW-voorzitter Bernard Wientjes, 10 topmannen van Nederlandse multinationals en ruim 80 vertegenwoordigers van Nederlandse MKB-bedrijven deel.

En deze bedrijven kwamen op het juiste moment, want er zijn voor hen kansen te over om te investeren in Turkije, zegt ABN Amro-econoom Arjen van Dijkhuizen. ‘De Turkse economie is structureel gezien een van de snelst groeiende in Europa. Turkije biedt met zijn bijna 80 miljoen inwoners een omvangrijke consumentenmarkt. Ook de ligging van Turkije is gunstig: redelijk dichtbij Nederland en op een strategisch doorvoerpunt tussen het oosten en het westen’. Sectoren waar volgens Van Dijkhuizen kansen liggen, zijn: retail, textiel, financiële dienstverlening, energie en bouw.

Ook het investeringsklimaat om te investeren in een tweede woning in Turkije is altijd nog erg gunstig. Als u hier meer informatie over wenst kunt u uiteraard contact met ons opnmenem.