Kusadasi

Kusadasi ‘Vogeleiland’
Het aan zee grenzende Kusadasi is de laatste 30 jaar enorm gegroeid. De stad is populair bij vakantiegangers uit heel Europa. Veel cruiseschepen langs de Egeïsche eilanden stoppen hier.

Kusadasi kent vele verschillende stranden. Ladies Beach is een zandstrand met een gezellige boulevard waar het ook ‘s avonds  heerlijk vertoeven is. Daarnaast beschikt Kusadasi over 7km lang zandstrand met vermaak voor jong en oud.

Historie
Kusadasi is een goede basis voor de ontdekking van vele Griekse oudheden waaronder Efeze. Efeze is een van de best bewaarde klassieke steden in het Middellandse zee gebied en misschien wel de beste plaats in de wereld om het gevoel te krijgen hoe het leven was in de Romeinse tijd.

Als een strategische kustpoort naar de oostelijke wereld, groeide dit Ionische toevluchtsoord uit tot de twee na grootste stad in het Romeinse rijk, de plaats van een christelijk heiligdom en één van de 7 wereldwonderen uit de oude tijd. De legende van Efeze is dat de maagd Maria bijgestaan door Paulus, naar Efeze kwam aan het eind van haar leven, ongeveer 37-45 na Christus.

Milli park
Vanaf Izarra Saray kijkt u niet  alleen uit over het Griekse eiland Samos en Kusadasi, het biedt u ook uitzicht over het beeldschone en rustige Nationaal Park. In dit prachtige en ruige natuurgebied vindt u  vele mooie soorten bloemen en wilde dieren. Het is een perfecte plaats om te zwemmen in het kristalheldere water, te zonnebaden op het strand of als u zin heeft om de Canyon routes lopen.

Pigion Island
Pigeon Island is ondanks haar naam nu verbonden met het land via een dam. Toch is het nog steeds een ideale plaats om optimaal te relaxen. Binnen de grenzen van het indrukwekkende byzantijnse kasteel dat op de rotsen van het eiland staat, kunt u kijken naar de charmante jachten die rustig door het water van Kusadasi zeilen. In de restaurants aan de waterkant proeft u vers zeevoedsel of andere Egeïsche specialiteiten. Met het panorama van Kusadasi op de achtergrond. Dat is pas genieten!

Kusadasi caravanserai
De Caravanserai ligt dichtbij de haven van Kusadasi. Het is gebouwd door de vizier Okuz Mehmed Pasha en is gerestaureerd in 1966.  Het is een Ottomaans kasteel dat is gebouwd voor de handel over zee. Tegenwoordig kan men zich hier laten vermaken tijdens een Turkse avond waar u getrakteerd wordt op traditionele dans, muziek en eten.

Voor jong en oud
Voor vermaak is in en rondom Kusadasi voor ieder wat wils van alles te vinden. U vindt hier twee grote waterparken, kart banen, shoppingmalls, boulevards met uitzicht op de meest grote en luxe cruiseschepen, gezellige restaurants, nachtleven,  traditionele uitgaansgelegenheden,  duiken, jeep– of horse safari in de prachtige omliggende natuur, wijn proeven in het oude stadje Sirince, shoppen in Izmir,  oudheden in directe omgeving en vele andere nog te ontdekken plaatsen!

Badplaatsen zoals Bodrum of Marmaris zijn goed bereikbaar vanaf Kusadasi voor bijvoorbeeld een tweedaags uitstapje. Voor een weekeindje weg vliegt u vanaf Izmir in 45 minuten naar Istanbul toe.