Turkije best gewaardeerde zonbestemming

Turkije wordt door reizigers het beste gewaardeerd als (zon)vakantiebestemming, zo blijkt uit onderzoek in opdracht van reisaanbieder Tjingo.nl. In vergelijking met landen als Egypte, Griekenland, Spanje en Tunesië komt Turkije veruit als beste uit de bus.

Uit het onderzoek blijkt dat het eten in Turkije in de smaak valt bij Nederlandse reizigers. Niet alleen de accommodaties, maar ook Turkije zelf is verkozen tot het land met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Denk hierbij aan de kosten van souvenirs, restaurants, excursies en openbaar vervoer. Ruim 64,3 procent van de respondenten vond de prijzen in Turkije het beste, gevolgd door Spanje met 16,3 procent.

Respondenten kregen de vraag in welk land zij de kwaliteit van het strand het beste vonden. Turkije is koploper met 31,5 procent en wordt kort daarop gevolgd door Egypte, beoordeelt door 28,7 procent. Het overgrote gedeelte van de respondenten beoordeelt het strand met een acht.

Ook op het gebied van kindvriendelijkheid gooit Turkije hoge ogen. De kindvriendelijkheid wordt in Turkije als beste beoordeeld en krijgt daarvoor een 8. Kinderen kunnen zich vermaken in één van de vele (water)parken. Zowel voor baby’s als tieners is er volop vermaak.