Turkije ‘County of Honour’

Door Tiek Blees

De Turkse vicepremier en tevens minister van economische zaken Ali Babacan bezocht de vastgoedbeurs Mipim te Cannes met een uitgebreide delegatie. Het is Turkije gelukt een stevige economische groei te hebben waarbij ontwikkelaars zich vooral op woningbouwprojecten richten.

Turkije stond hoog in de belangstelling, het bruto nationaal product is de afgelopen tien jaar verdubbeld. Volgens ramingen behoort Turkije met zijn jeugdige bevolking ook de komende jaren tot de snelst groeiende economieën ter wereld. Vijf jaar geleden was er nauwelijks een Turkse vastgoedonderneming te vinden op de Mipim. De 24ste editie van Mipim trok maar liefst 190 Turkse bedrijven, vertegenwoordigd door 700 vastgoedprofessionals.

De beursmanager Rean kondigde aan dat Turkije ook in 2014 ‘County of Honour’ zal zijn, maar dat geldt evenzeer voor Rusland en Brazilië. De steeds groter wordende stedelijke middenklasse heeft meer te besteden en de voorverkoop van woningen met financiering wordt makkelijker. Ook het Turkse commerciële vastgoed sector geniet al enkele jaren grote internationale  belangstelling. De minister leek zich in Cannes tijdens het werkontbijt bewust van het belang van de sector, volgens Deloitte goed voor een jaaromzet van meer dan 240 miljard euro. De groei is  10 procent, sneller dan de economie die zelf met gemiddeld 5 procent zal groeien. Aan tafel werd uiteraard water getapt echter de alcohol verkoop in Turkije groeide met 6,3 procent in 2012. Uitschieter was hierbij de champagneverkoop, meer dan 91 procent toename en goed voor 826.000 flessen.

Er zijn dus veel goede deals gesloten en de verwachtingen voor 2013 zijn terecht hoog gespannen!

Het is uitermate interessant te investeren in de onroerend goed sector van Turkije. Het land is één van de meest populaire vakantiebestemmingen van de wereld voor mensen die een perfecte combinatie van natuur, historie, cultuur en zon zoeken. Voor investeerders is de strategische ligging, robuuste  economie, politieke stabiliteit, jonge en goed opgeleide bevolking een belofte op een uitstekend rendement van uw investering.

Maak een kwaliteitsinvestering in het luxe markt segment, want het is tijd om Turkije uw tweede thuis te noemen!

 

Bronnen: Vastgoedmarkt, Invest in Turkey